Част 9

Изкуството в рекламата

Снимките и илюстрациите в рекламата са много скъпи. Не става въпрос за самото фотографско или художествено изкуство, а за цената на рекламната площ. От една трета до една втора от рекламното пространство в една кампания е предназначено за да се заложи на силата на снимките или изображенията. Всичко скъпо в една реклама трябва да бъде и ефективно или ще доведе до много загуби. Затова визуалното изкуство в рекламата е обект на изследване от изключителна важност. Снимките или нарисуваното не трябва да се използват, само защото са интересни. Или само за да привличат внимание. Или само за да украсяват една реклама. За това сме говорили на друго място. Рекламите не са написани за да бъдат интересни, за да се харесат на егото ви или за да са забавни. Вие не ги пишете и за да се харесате на простолюдието. Вие пишете за сериозни неща – става въпрос за харченето на пари. И затова се обръщате към ограниченото малцинство.

Използвайте снимки единствено за да привличате тези, от които можете да спечелите. Използвайте ги само, когато са по-силен аргумент за продажба, в сравнение със същото пространство, което е запълнено с текст.

Рекламодателите, които продават по пощата, както казахме, са изследвали снимките на продуктите си с прилежността на научния експеримент. Някои използват големи снимки, други малки, трети изцяло ги премахват. Забележим факт е, че никой от тях не използва скъпо струващо фотографско или художествено произведение на изкуството в своите реклами. Бъдете сигурни, че всички тези неща са направени поради причини, които са станали видни от сравняването на резултатите. Всеки един рекламодател трябва да прилага същите принципи. Или, ако такива резултати не съществуват, за да бъдат приложени по отношение на неговата рекламна кампания, той трябва да работи усърдно за узнаването им чрез непрекъснати тестове. Определено не е разумно да се влагат големи суми в съмнителни начинания.

В много рекламни кампании, снимките и илюстрациите са основния фактор. Избягвайте редовете с писмено описание, когато можете да покажете снимка или изображение на продукта. В някои рекламни кампании, например за мъжките ризи със сменяеми яки Arrow Collars1 и при повечето други в модата, изображенията или снимките са се доказали като най-убедителни. Не само заради образа на самата яка или дреха, но и заради образа на мъжа или жената, на които другите да завиждат, в обстановка, за която останалите си мечтаят. Изображения показват, едва доловимо, че тези модни артикули ще подпомогнат господата и дамите, да се присъединят към така желаните от всички, високи позиции в обществото.

1Ароу Колърс е рекламното име, дадено на различни мъжки модели ризи със сменяеми яки, произведени от Cluett Peabody & Company of Troy, New York. Оригиналната кампания продължава от 1905 до 1931 година и през цялото време се обръща към мъжете в рекламите си и потребителите, като ги нарича Мъжете на Ароу. – Бележка на преводача.

Реклама на мъжките ризи Ароу Колар.

Реклама на мъжките ризи Ароу Колар.

Страници: 1 2 3 4 5 6

mm
Издател на вестник КОЙ СЪМ АЗ. Колекционер и страстен читател на книги за себепознание, самоусъвършенстване, предприемачество, финанси и бизнес. Уебмастър. Специалист по дигитални активи, онлайн маркетинг и реклама, екомерс търговия, продуктова фотография, частни социални мрежи и сайтове с платен достъп до съдържание. Използвайте формата за контакт, за да се свържете с мен.

ПРЕДИШНА ПУБЛИКАЦИЯ

НАУКАТА ЗА РЕКЛАМАТА – ЧАСТ 10

СЛЕДВАЩА ПУБЛИКАЦИЯ

НАУКАТА ЗА РЕКЛАМАТА – ЧАСТ 8

Напишете коментар

  • (не се публикува)