Част 4

Реклама с писма за поръчка по пощата:

На какво учи тя

Най-трудното изпитание за рекламиращият човек е продажбата на стоки, чрез писма по пощата. Това е школа, която той трябва да завърши преди да може да се надява на успех. Разходите и резултатите при този вид реклама са незабавни и очевидни. Фалшивите теории се стопяват като снежинки на слънце. Дали рекламата е печеливша или не, става ясно веднага от получената възвращаемост. Цифрите, които не лъжат, показват едно към едно достойнствата на рекламата.

Това поставя хората на изпитание. Предположенията биват елиминирани. Всички грешки са видни. Човек бързо губи своята самонадеяност, като научи колко често греши – често пъти в девет от десет случаи.

Така той научава, че рекламата трябва да бъде правена на научна основа, за да не разчита на шанса, а на изчисленият с математическа точност успех. И също така, че всеки загубен долар, води до увеличаване на разходите за направена продажба. Тази ефикасност и икономичност е трудна. Тя е присъща само на майсторът, който не иска да гадае и да разчита на случайни, несигурни резултати. Тогава и само тогава, когато човек използва същите принципи, ключове и методи за реклама, е възможно да се постигнат постоянни печалби и проверени във времето резултати.

Нека да разгледаме следния пример. Имаме мъж, който продавал изделие за пет долара. Рекламата му струвала 85 цента за всяка направена продажба. Друг пуснал реклама за същия продукт, която мислил, че е по-добра. Разходите му, за всяка направена продажба възлизали на 14.20 долара. Трети човек пуснал реклама за същият артикул, която за две години му струвала 41 рекламни цента за всяка направена продажба. Помислете колко е ценен човекът, който намалил разходите наполовина. Помислете за разликата в печалбата при 250 000 продажби годишно.

И въпреки това, има хиляди рекламодатели, които постъпват точно както в горния пример. Те харчат големи суми за предположения. И допускат същата скъпоструваща грешка, която правят двамата от по-горния пример – за всяка единична продажба, плащат от 2 до 35 пъти повече разходи за реклама. Точно поради тази причина, е добър съвет да преглеждате внимателно търговските предложения, които пристигат регулярно по пощата ви. Едно проучване на такова рекламно писмо за поръчка по пощата, разкрива много неща струващи си тяхното изучаване. За всеки един рекламист и човек, който се занимава с продажби и търговия, то е отличен обект за изследване. На първо място, ако рекламата с него продължава дълго време, ще знаете какво работи добре и се продава с печалба. Следователно си струва парите, що се отнася за тази кампания. Вероятността е, че тази реклама е избрана в резултат на много тестове с проследени и сравнени писма.

Ето защо рекламирането, чрез писмо за продажба по пощата, е най-добрият метод за реклама, а не просто теория. То няма да ви заблуди. Уроците, на които ви учи са принципи, които мъдрите хора прилагат във всяка реклама.

Текста в писмо за поръчка по пощата винаги е написан с по-дребен шрифт, отколкото е обикновения текст в печатните медии. Това спестяване на пространство е универсално. Доказано е убедително, че по-големият размер на шрифта не се отплаща. Не забравяйте това, когато удвоявате пространството на рекламата заради два пъти по-големият размер на текста. Рекламата все още може да бъде печеливша. Но проследената възвращаемост доказва, че такава реклама оскъпява два пъти цената за продажба. При рекламирането с писмо за поръчки по пощата, няма място, което да е ненужно. Всеки ред се използва. Празните пространства липсват и текста рядко е поставен в рамка или ограничен встрани с линии. Не забравяйте това, когато сте изкушени да оставите ценно място незаето.

Страници: 1 2 3 4

mm
Издател на вестник КОЙ СЪМ АЗ. Колекционер и страстен читател на книги за себепознание, самоусъвършенстване, предприемачество, финанси и бизнес. Уебмастър. Специалист по дигитални активи, онлайн маркетинг и реклама, екомерс търговия, продуктова фотография, частни социални мрежи и сайтове с платен достъп до съдържание. Използвайте формата за контакт, за да се свържете с мен.

ПРЕДИШНА ПУБЛИКАЦИЯ

НАУКАТА ЗА РЕКЛАМАТА – ЧАСТ 5

СЛЕДВАЩА ПУБЛИКАЦИЯ

НАУКАТА ЗА РЕКЛАМАТА – ЧАСТ 3

Напишете коментар

  • (не се публикува)