Част 20

Име, което помага

Голямо е предимството, когато името на марката или продукта разказва за себе си цялостна история. Защото то обикновено се поставя на видно място. И за да оправдае пространството, което заема, трябва да помага на рекламата. Някои такива имена са почти като реклами сами по себе си. „Майски Дъх“ е такова име. „Пшеничен Крем“(Cream of Wheat) е друго. Самото му име би струвало цяло състояние. Други примери са „Дъч Клийнсър1, „Култикура“2, „Дайън Шайн“3, „Минут Тапиока“4, „3-ин-Уан Ойл“5, „Хоулпрууф“6, и т.н. Тези наименования може да са защитени, но самото име описва продукта така, че това го прави ценно за показване.

1Dutch Cleanser – Почистващ препарат. – Бележка на преводача.

2Cuticura Soap – известна в миналото американска марка сапун. – Бележка на преводача.

3Dyan Shine – известна в миналото марка боя за обувки. – Бележка на преводача.

4Minute Tapioca – вид гранулирано нишесте от Маниока. – Бележка на преводача.

53-in-One Oil  е смазочно масло за общо предназначение, което се продава за домашно-битови нужди. Химическата му формула е създадена през 1894 година. – Бележка на преводача.

6Holeproof Hosiery – много известна в миналото текстилна компания, основана през 1901 година, занимаваща се с производството на мъжки и дамски чорапогащи, дамско бельо и мъжки пижами. – Бележка на преводача.

Реклама на Дъч Клийнсър - почистващ препарат.

Реклама на Дъч Клийнсър – почистващ препарат.

Страници: 1 2 3 4 5 6

mm
Издател на вестник КОЙ СЪМ АЗ. Колекционер и страстен читател на книги за себепознание, самоусъвършенстване, предприемачество, финанси и бизнес. Уебмастър. Специалист по дигитални активи, онлайн маркетинг и реклама, екомерс търговия, продуктова фотография, частни социални мрежи и сайтове с платен достъп до съдържание. Използвайте формата за контакт, за да се свържете с мен.

ПРЕДИШНА ПУБЛИКАЦИЯ

НАУКАТА ЗА РЕКЛАМАТА – ЧАСТ 21

СЛЕДВАЩА ПУБЛИКАЦИЯ

НАУКАТА ЗА РЕКЛАМАТА – ЧАСТ 19

Напишете коментар

  • (не се публикува)