Част 18

Негативна реклама

Да атакувате съперника никога не е препоръчително, за една добра реклама. Избягвайте, на всяка цена, да посочвате грешките на другите. Това е забранено в най-добрите медии. И винаги се доказва, че е лоша политика. Егоистичната цел е очевидна. Изглежда несправедливо, а и не е спортсменско.

Дори и да не обичате да обикаляте от врата на врата, и да рекламирате нови продукти, винаги, когато го правите, се представяйте като усмихнат и добър човек.

Покажете по-светлата, щастливата и атрактивната страна на нещата, а не тъмната и неприветливата. Покажете красивото, не грозното; здравето и здравото, а не болното и болестта. Не показвайте бръчките, които предлагате да премахнете, а лицето, което ще се появи след това. Вашите клиенти знаят всичко за бръчките.

В рекламата на паста за зъби, показвайте красиви зъби, а не развалени. Говорете за идващите подобрения, а не за настоящите условия, които съществуват в момента. Когато рекламирате дрехи, представяйте добре облечени хора, а не дрипави. Показвайте успели хора, а не провалили се, при рекламирането на бизнес курс. Изобразявайте това, което другите искат да бъдат, а не състоянието, в което те може би се намират сега.

Ние сме привлечени от слънчевата светлина, красотата, щастието, здравето и успеха. Затова им посочете пътя към тях, а не начините за излизане от противоположните състояния.

Показвайте и представяйте хора, на които завиждат, а не завиждащи.

Кажете на потенциалните клиенти какво да правят, а не какво да избягват.

Направете така, че от рекламата ви да струи добро настроение. Ние винаги се стремим да избягваме мрачното небе, както и намъщреното лице, и лошото отношение. Приемете, че хората ще направят това, което искате от тях. Кажете в рекламата си, „Изпратете купона сега, за да получите тази мостра.“ Не казвайте: „Защо да пренебрегвате тази оферта?“ Това предполага, че хората не ѝ обръщат внимание. Поканете ги да последват тълпата.

Сравнете резултатите от две реклами, отрицателна и положителна. Едната представяща тъмната страна, втората хубавата и светлата. Едната, предупреждаваща за опасността от нещо негативно, другата, привлекателна, насочваща към постигането на нещо положително. Ще се изненадете. Ще откриете, че резултатите от положителната реклама превъзхождат четири и повече пъти другата, особено ако имате нашия опит.

„Преди и след като“ рекламите са недоразумения от миналото. Те никога не са имали сигурно място в ума на страдащите. В никакъв случай не позволявайте на мъката и страданието, да са водещите фактори за успеха на една реклама. Или с други думи, не залагайте на мрачната страна на нещата.

mm
Издател на вестник КОЙ СЪМ АЗ. Колекционер и страстен читател на книги за себепознание, самоусъвършенстване, предприемачество, финанси и бизнес. Уебмастър. Специалист по дигитални активи, онлайн маркетинг и реклама, екомерс търговия, продуктова фотография, частни социални мрежи и сайтове с платен достъп до съдържание. Използвайте формата за контакт, за да се свържете с мен.

ПРЕДИШНА ПУБЛИКАЦИЯ

НАУКАТА ЗА РЕКЛАМАТА – ЧАСТ 19

СЛЕДВАЩА ПУБЛИКАЦИЯ

НАУКАТА ЗА РЕКЛАМАТА – ЧАСТ 17

Напишете коментар

  • (не се публикува)