Част 12

Стратегия

Рекламата много прилича на война, само че без кървава. Или ако предпочитате, може да се оприличи като игра на шах. Защото ние обикновено се опитваме да заграбим богатствата на хората, които се намират във висока и непревземаема крепост или да завладеем търговията на някой друг. Но за целта, трябва да имаме уменията и знанията. Както подготовка и опит, а също така и нужната екипировка. Необходимо е да имаме правилните амуниции и боеприпаси, и при това достатъчно. Ние не можем да си позволим да подценяваме съперниците. Нашият разузнавателен отдел е от жизнено значение, както бе казано в предишната глава. И както се говори в друга, имаме нужда от партньорства и съюзи с дилъри и търговци.

Ние също се нуждаем от възможно най-добрата стратегия, за да може многократно да увеличим боеспособността и числеността на нашите сили. И когато създаваме нови реклами, винаги идва въпросът за самото заглавие. Решението на тази задача, може да се окаже най-важното. Много често, правилното заглавие на рекламата е името на самият продукт. Защото то може да разкаже цялата история, като „Нарязана на Ситни Ивици Пшеница“ (Shredded Wheat), „Крем от Пшеница“ (Cream of Wheat), „Набъбнал Ориз“ (Puffed Rice), „Ментова Дъвка“ (Spearmint Gum), „Сапун Палмолив“ (Palmolive Soap) и т.н. Едно такова име е голямо предимство, защото и на опаковките, обикновено се поставя на централно и видно място. Ето защо много пъти се получава така, че наименованието на продукта е най-големия фактор за успеха на дадена реклама. В някои случаи обаче, името не оправдава такова очакване – например в рекламата с „Препечени Царевични Флейки“ (Toasted Corn Flakes). Причината за това е, че твърде много конкуренти могат се възползват от търсенето, което някой друг е създал.

Реклама на Нарязана на Ситни Ивици Пшеница.

Реклама на Нарязана на Ситни Ивици Пшеница.

Страници: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

mm
Издател на вестник КОЙ СЪМ АЗ. Колекционер и страстен читател на книги за себепознание, самоусъвършенстване, предприемачество, финанси и бизнес. Уебмастър. Специалист по дигитални активи, онлайн маркетинг и реклама, екомерс търговия, продуктова фотография, частни социални мрежи и сайтове с платен достъп до съдържание. Използвайте формата за контакт, за да се свържете с мен.

ПРЕДИШНА ПУБЛИКАЦИЯ

НАУКАТА ЗА РЕКЛАМАТА – ЧАСТ 13

СЛЕДВАЩА ПУБЛИКАЦИЯ

НАУКАТА ЗА РЕКЛАМАТА – ЧАСТ 11

Напишете коментар

  • (не се публикува)