Част 11

Информация

Писателят на реклами, за да има шанс за успех, трябва да събере пълната информация по темата, за която му предстои да направи кампания. В библиотеката на една рекламна агенция, е задължително да има книги по всяка една тема, която изисква да бъде изследвана и проучвана. Усърдния съставител на реклами, често ще чете в продължение на седмици по някакъв въпрос, с който е свързана дадена кампания. И може би, в многото томове, ще открие няколко факти, които след това да използва. Някой от тези факти би могъл да се окаже ключовия елемент за успеха.

Един писател на реклами, току-що бе приключил с четенето на огромна по обем информация, медицинска и друга, за употребата на най-популярната в света топла напитка. Кампанията бе за кафе, само че без кофеин. За щастие откри една научна статия, от хилядите прегледани, която му даде идея за рекламното послание. Това бе факта, че стимулиращият ефект на кофеина се усеща два часа след консумацията на кафето. Така че незабавното ободряващо чувство, което хората изпитват след няколкото глътки кафе, не идва от кофеина. Премахването на кофеина не премахва усещането за прилив на енергия. Липсата му не променя изкушаващото удоволствие от пиенето на кафе, защото самото вещество е безвкусно и без мирис.

Реклама на кафе без кофеин.

Реклама на кафе без кофеин.

Страници: 1 2 3 4

mm
Издател на вестник КОЙ СЪМ АЗ. Колекционер и страстен читател на книги за себепознание, самоусъвършенстване, предприемачество, финанси и бизнес. Уебмастър. Специалист по дигитални активи, онлайн маркетинг и реклама, екомерс търговия, продуктова фотография, частни социални мрежи и сайтове с платен достъп до съдържание. Използвайте формата за контакт, за да се свържете с мен.

ПРЕДИШНА ПУБЛИКАЦИЯ

НАУКАТА ЗА РЕКЛАМАТА – ЧАСТ 12

СЛЕДВАЩА ПУБЛИКАЦИЯ

НАУКАТА ЗА РЕКЛАМАТА – ЧАСТ 10

Напишете коментар

  • (не се публикува)