Част 10

Някои неща са твърде скъпи

Много неща в рекламата са твърде скъпи, за да си правите опити и експерименти с тях. Това е и още една причина, заради която всеки проект и метод, трябва да се претеглят и определят, от вече добре известни в миналото разходи и резултати. Да промените навиците на хората струва много скъпо. Проект, който включва такова условие, трябва сериозно да се обмисли. За да продава крем за бръснене на селячеството в Русия, човек първо трябва да промени техните навици за носене на брада. Разходите биха били прекомерни. Безброй рекламодатели се опитват да направят неща, които са почти толкова невъзможни. Просто защото въпросите не са внимателно разгледани, а резултатите от проследяването с код са неизвестни.

Така например рекламодател на паста за зъби, можеше да похарчи много за рекламно пространство, за да образова хората да си мият зъбите с нея. От тестовете, които направихме, разбрахме, че цената за всеки новоповярвал клиент е от 20 долара до 25 долара. Не само поради трудността от възприемането на нов навик, а и заради това, че голяма част от рекламата ще минава през очите на хора, които вече са превърнати в клиенти.

Такава цена, разбира се, е немислима. Човек цял живот не може да си я възвърне чрез продажби. Производителят, който научи за тези факти от тестовете, не направи опит да образова хората за навика да почистват своята уста с паста за зъби. Това, което не може да се направи в по-малък мащаб, не може да бъде направено и в по-голям мащаб. За това в нито една кампания и в нито една реклама не трябва да се прави такъв опит. Въпросният производител, който постоянно се ръководеше от проследените с код резултати за всяка една негова реклама, по-късно постигна забележителен успех.*

Страници: 1 2 3 4

mm
Издател на вестник КОЙ СЪМ АЗ. Колекционер и страстен читател на книги за себепознание, самоусъвършенстване, предприемачество, финанси и бизнес. Уебмастър. Специалист по дигитални активи, онлайн маркетинг и реклама, екомерс търговия, продуктова фотография, частни социални мрежи и сайтове с платен достъп до съдържание. Използвайте формата за контакт, за да се свържете с мен.

ПРЕДИШНА ПУБЛИКАЦИЯ

НАУКАТА ЗА РЕКЛАМАТА – ЧАСТ 11

СЛЕДВАЩА ПУБЛИКАЦИЯ

НАУКАТА ЗА РЕКЛАМАТА – ЧАСТ 9

Напишете коментар

  • (не се публикува)