В живота, няма значение от къде идвате. Това, което има значение, е на къде отивате. Вие не можете да промените миналото, но можете да промените бъдещето, като промените вашите действия днес. И едно от най-важните неща, за които трябва да мислите, относно бъдещото, е личността, в която искате да се превърнете, след седмица, месец, година, пет години, считано от този момент.

Къде отивате и как смятате да стигнете до там? Като изключим това, което искате да постигнете, какъв човек желаете да станете в резултат на целият този труд и положени усилия?

Мъжете и жените, които постигат велики неща в живота са неизменно тези, които непрекъснато мислят за собственото си развитие и растеж. Те стават изключителни хора по предварително обмислен и приложен план, а не случайно. Те са като майсторите-дърворезбари, постоянно оформят и полират своя характер и личностни качества, така че да еволюират и да се превърнат в едни уважавани и стойностни хора. И вие трябва да правите така.

Бъдете изключителни

Най-висшата цел, която можете да имате за себе си, е да се превърнете в лидер, да станете изключителен мъж или жена, и да служите за пример на всички, като карате хората да ви се възхищават и уважават. В тази статия за мотивиращото лидерство, аз ще споделя някои идеи с вас, които ще ви помогнат в развитието и еволюцията да се превърнете в такъв лидер.

Мотивиращото лидерство е вашата способност да вдъхновявате другите да изпълняват работата си по възможно най-добрия начин. Личното лидерство, от друга страна, е способността да се мотивирате сами да правите нещата, които трябва да правите, за да бъдете от този тип хора, който ви поставя редом до другите мотивиращи лидери. И двата вида лидерство са небходими за максимална ефективност. Те са като различните страни на една и съща монета.

Това са практични, доказани идеи, основани на много години изследвания и опит, и всяка една от тях може да съдържа ключа, който да включи двигателя на собствения ви потенциал.

Казано е, че „Лидерството не е това, което правиш, а КОЙ СИ ТИ.“ Това, обаче, е само частично вярно. Лидерството много зависи от това кой си ти, но то не може да бъде отделено от това, което правиш. Кой си ти представлява вътрешната личност, а това, което правиш представлява външната личност. Всяка от една от тях е в зависимост от другата за максимална ефективност.

Бъдете образец за подражание

Началната точка на личното лидерство и на мотивиращото лидерство, е да започнете да виждате себе си като пример за подражание, като пример за другите. Вижте себе си като човек, който определя стандартите, които другите следват. Ключовата характеристика на лидерите е, че те определят високи стандарти за собственото си поведение, които да следват. Те предполагат, че другите ги наблюдават и затова определят своите собствени стандарти, като дават най-доброто от себе си във всичко, което правят. Те всъщност, се държат така, сякаш някой непрекъснато е около тях, тайно водещ си записки и правещ снимки на ежедневните им действия, за да могат другите да ги видят и след това публично да ги обсъждат.

Страници: 1 2 3 4 5 6

mm
Издател на вестник КОЙ СЪМ АЗ. Колекционер и страстен читател на книги за себепознание, самоусъвършенстване, предприемачество, финанси и бизнес. Уебмастър. Специалист по дигитални активи, онлайн маркетинг и реклама, екомерс търговия, продуктова фотография, частни социални мрежи и сайтове с платен достъп до съдържание. Използвайте формата за контакт, за да се свържете с мен.

Напишете коментар

  • (не се публикува)