1. МЕЧТАЙ!

Приключението, наречено „живот”, започва с откриването на собствената ви мечта.

Мечтите притежават изключителна мощ. Те са онези скъпоценни неуловими явления, вдъхновили мъже и жени да тръгнат, да стигнат до ада и обратно и да променят света.

И не говоря за фантастични мечти, които не могат да бъдат осъществени във физическия свят – говоря за мечта, която ще ви даде сила, тази, за която наистина сте готови да се поизпотите, за да я превърнете в реалност.

Този цитат от Томас Лорънс означава много за мен:

„Всички хора мечтаят, но не еднакво. Едните бленуват през нощта, в прашните ъгли на съзнанието си и се събуждат на сутринта, за да открият, че всичко е било напразно. Другите мечтаят денем: те са опасни хора, защото претворяват сънищата си с отворени очи, за да ги направят възможни”.

 

Нашата задача е да бъдем от опасния тип. Да сме тези, които мечтаят денем и превръщат мечтите си в реалност.

Така че – отделете време да го осъзнаете. Излезте на дълга разходка. Мислете мащабно. Мислете какво ви кара наистина да се усмихнете.

Запитайте се какво бихте правили, ако не ви трябваха пари. Запитайте се какво ви вълнува истински. И какво би ви вдъхновило да продължите дълго след като другите са се отказали.

Отговорете си на тези въпроси и в отговора ще откриете мечтата си. Всички имаме своя личен Еверест и ако последваме зова му, ще се събудим в живот, превърнал се в истинско приключение.

Разбира се, мечтата ви трябва да е реалистична и постижима, целете се разумно, но и тренирайте преценката си – не бива да бъркате реализма с песимизъм. Мислете в голям мащаб, уверете се, че мечтата ви е физически постижима и съставните й елементи са ясна представа и здрава работа.

Напишете целта си на лист хартия. Сложете го някъде, където можете да го виждате всеки ден.

Думите и образите имат сила. Схванахте ли?

Добре, значи сме започнали…

Страници: 1 2 3

mm
Издател на вестник КОЙ СЪМ АЗ. Колекционер и страстен читател на книги за себепознание, самоусъвършенстване, предприемачество, финанси и бизнес. Уебмастър. Специалист по дигитални активи, онлайн маркетинг и реклама, екомерс търговия, продуктова фотография, частни социални мрежи и сайтове с платен достъп до съдържание. Използвайте формата за контакт, за да се свържете с мен.

Напишете коментар

  • (не се публикува)