Определение за краудфъндинг:

Краудфъндингът е процес на събиране на пари онлайн, чрез направените вноски от много различни хора, понякога стотици или хиляди, които споделят същата страст за вашия проект.

Краудфъндингът дава възможност на хората по целия свят да финансират това, което има значение за тях. Тъй като платформите за набиране на групово финансиране са достъпни по Интернет, глобалното разпространение на този нов начин за набиране на средства дава възможност на всеки по света да намери поддръжници за идеята, която иска да осъществи. Милиони долари се разпределят всяка седмица, в резултат на вноските от общности, които споделят еднакви ценности и идеи. По своята същност краудфъндингът демократизира начина, по който хората набират средства за своите проекти – творчески, предприемачески или благотворителни.

Това упътване е продукт на години събирана и анализирана информация, на хиляди разговори с активисти и комбинирано ноу-хау на най-известните кампании и платформи за краудфъндинг. В него е обединено всичкото това фактологично знание, за да даде възможност на всеки, който търси средства чрез групово финансиране да успее и да постигне целите си.

Какво ще намерите в това упътване

ПРЕДИ СТАРТИРАНЕТО НА ВАШАТА КАМПАНИЯ

  • Изграждане на кампанията ви
  • Планиране и изграждане на Интерес около вашата кампания

СТАРТИРАНЕ НА КАМПАНИЯТА

  • Създаване на ранна инерция – моментум
  • Маркетингово и рекламно разпространяване на идеята

ПОДДЪРЖАНЕ НА ИНЕРЦИЯТА НА ВАШАТА КАМПАНИЯ

  • Поддържане на импулса
  • Завършете силно

СЛЕД КАТО ВАШАТА КАМПАНИЯ ЗАВЪРШИ

  • Продължавайте да бъдете информативни
  • Популяризирайте постигнатото

ПРЕДИ СТАРТИРАНЕТО НА ВАШАТА КАМПАНИЯ

Изграждане на кампанията ви

ПЛАНИРАНЕ НА ВАШЕТО ПОСЛАНИЕ

Платформите за групово финансиране дават много разнообразни  възможности да споделяте със света за какво става въпрос и каква е целта на вашата кампания. Те включват вашето послание под формата на маркетингов текст, както видео и снимков материал. Уверете се, че всички те са направени лични. Обръщайте се не към мнозинството, а към отделният човек – все едно, че говорите на приятел, когото много уважавате и цените. Разкажете завладяваща  история за това какво и защо ви вълнува във вашият проект. Представете идеята по начин, по който другите ще искат да я подкрепят. Поставете се на мястото на вашата целева аудитория. Също така винаги искайте от някой друг да провери вашия текст с посланието и да ви даде честното си мнение за рекламното видео, което сте направили за кампанията.

ПОСТАВЕТЕ СИ ЦЕЛИ

Проучете и изследвайте разходите си и се уверете, че разбирате колко ТОЧНО ще ви струва да реализирате проекта си. Ако предлагате възнаграждение под формата на физически награди или подаръци, уверете се, че сте взели под внимание цената им (включително и колко ще ви струват заедно с пакетирането и доставянето им до вашите поддръжници). Уверете се, че вашата цел е реалистична. Би трябвало да можете да съберете поне 30% от сумата от своята собствена мрежа (приятели, семейство, и т.н.). Хората, които не ви познават, ще искат да видят някакво положително развитие на кампанията, за да се въодушевят и да участват с парите си, в подкрепа на проекта, за който събирате средства, което тази първоначална група осигурява.

Страници: 1 2 3 4 5 6 7 8

mm
Издател на вестник КОЙ СЪМ АЗ. Колекционер и страстен читател на книги за себепознание, самоусъвършенстване, предприемачество, финанси и бизнес. Уебмастър. Специалист по дигитални активи, онлайн маркетинг и реклама, екомерс търговия, продуктова фотография, частни социални мрежи и сайтове с платен достъп до съдържание. Използвайте формата за контакт, за да се свържете с мен.

Напишете коментар

  • (не се публикува)