От отдавна се знае, че мъжете и жените стават велики, когато започнат да слушат вътрешните си гласове. Интуицията е вашата пряка връзка с безкрайния интелект. Интуицията е толкова мощна, че тя е била проучвана и за нея са писали най-великите в историята мъже и жени в продължение на хиляди години. Когато започнете да я използвате редовно и систематично, в живота ви няма да има нещо, което да не можете да постигнете.

Вашата интуиция често е била наричана „тихия нашепващ глас“ вътре във вас. Вие може да чувствате интуицията като усещане в стомаха, като вътрешно чувство за това, кое е правилно и кое не. Понякога интуицията ви се проявява като предчувствие или вдъхновение. Често идва и като проблясващо прозрение. Интуицията е тази, която ви води към нови идеи, концепции и пробиви. Понякога, интуитивното прозрение като светкавица ще ви даде да видите дадена ситуация, по напълно различен начин и ще ви даде възможност да я разрешите на съвсем различно ниво. За интуицията Айнщайн казва, „Никой проблем не може да бъде решен на това ниво, на което е създаден.“

За пробив в мисленето, ние сме научени да предефинираме проблема и да го издигнем на по-високо ниво, за да намерим решение за него. Това е причината, заради която колкото повече правите едно и също нещо, толкова повече получавате едни и същи резултати, когато се опитвате да разрешите текущите си проблеми на сегашното ниво. Това е упражнение, което често предизвиква във вас чувство на неудовлетвореност. Можете да отключите интуицията си, като използвате своето въображение да мисли за проблема по съвсем различен начин.

Има два основни вида въображение, които използвате постоянно. И двата вида се нуждаят от най-високата степен на вашите интуитивни способности. Първото е синтетичното въображение. Второто е творческото въображение.

Синтетично въображение

Синтетичното въображение е способността ви да събирате съществуващите парчета от знания и информация в нови форми. Много наподобява подреждането на пъзел, когато имате ясна представа за картината или целта, която искате да постигнете и подреждането им в едно общо цяло.

Тази форма на въображението често се нарича интегрираща интелигентност. Това е една от най-високите форми на интелигентност за успех и постижения във всяка област. Интегриращата интелигентност се определя като способността ви да обединявате голям брой различни парчета от информация в едно-единствено основание за решение и действие. Това е вашата способност да разпознавате и да сортирате много различни факти, подчертавайки някои и изхвърляйки другите, в процеса на вземане на правилното решение. Тази форма на интелигентност е изключителна ценна в бързо-движещите се и вечно променящи се ситуации, които изискват разглеждането на голям брой различни парчета информация при вземането на решения.

Изчислено е, че за да сте наистина успешен във всяка сфера на дейност, имате нужда от между 20 000 и 50 000 парчета информация. Живеем в ерата на информацията и знанието е суровината за производство и създаване на стойност в днешно време. Така че колкото повече и по-различни парчета или „байта“ от информация имате, толкова по-ефективна ще е вашата интегрираща интелигентност и толкова по-ефективно ще бъде вашето синтетично въображение.

Страници: 1 2 3

mm
Издател на вестник КОЙ СЪМ АЗ. Колекционер и страстен читател на книги за себепознание, самоусъвършенстване, предприемачество, финанси и бизнес. Уебмастър. Специалист по дигитални активи, онлайн маркетинг и реклама, екомерс търговия, продуктова фотография, частни социални мрежи и сайтове с платен достъп до съдържание. Използвайте формата за контакт, за да се свържете с мен.

Напишете коментар

  • (не се публикува)