„Добрите продавачи се създават, а не се раждат такива.“

Колкото повече техники за завършване на продажбата знаете, толкова по-вероятно е, че ще затворите продажбата в хода на интервюто за сделката. Продаването е умение. Добрите продавачи се създават, а не се раждат такива. Повечето от най-успешните продавачи в Америка, в началото на своята кариера, са били срамежлив, несигурни и непохватни в продажбите. Те са станали страхотни в продаването чрез изучаване и практикуване на основните умения в продаването, включително как да се затвори продажбата. И ако правите това, което правят те, Вие също ще бъдете успешни и нищо няма да може да ви спре. Затова, нека да започнем, СЕГА!

Първо най-важното

На път сте да научите 24 от най-ефективните техники за затваряне на продажбата, които някога са открити. Преди да започнем да говорим за затварянето на сделката и осъществяване на продажбата, бих искал да говоря за предшестващите условия на затварянето. Един от законите на Мърфи е, че „преди да направите нещо, първо трябва да направите нещо друго.“ Преди да затворите продажбата, първо трябва да направите няколко други неща. Става дума за психологическите предшественици, преди да се стигне до затварянето на сделката и успешното приключване на продажбата. Трябва да ги знаете и да ги използвате във ваша полза, ако искате да бъде ефективни.

Първото изискване, което сте чували хиляди пъти, е ентусиазъм. 51 процента от ефективното затваряне на продажбата идва от вашия ентусиазъм, от въодушевлението за вашия продукт или услуга. Едно от най-добрите определения, което някога съм чувал за затваряне на продажбата е, че по същество тя  е „предаване, трансфериране на ентусиазъм.“ С други думи, когато успешно прехвърлите ентусиазма си за вашия продукт или услуга в съзнанието на купувача, или клиента, той или тя ще купи и продажбата се осъществява.

Вярвайте в това, което продавате

От съществено значение е да имате достатъчно „заразен“ ентусиазъм, който да се предаде в съзнанието на другия човек. Това означава, че най-ефективните в продажбите хора познават техния продукт, вярват в своя продукт и обичат своя продукт. Те наистина вярват, че техният продукт е много полезен за клиентите им.

Ако не вярвате в продукта си, ако не обичате вашия продукт, ако не бихте го използвате сами, ако не бихте го продали на най-добрия си приятел или на майка си, тогава вие вероятно не продавате правилния продукт.

Без тази дълбока вяра в добротата и полезността на това, което продавате, вие никога няма да можете да достигнете необходимото ниво на ентусиазъм, което да се прехвърли в ума на купувача и да направи така, че той да иска да купи от вас.

Между другото, под ентусиазъм нямам предвид „човек, който подскача неконтролируемо от възбуда и екстаз“. Имам предвид контролиран, овладян ентусиазъм. Такъв, който се съхранява и идва  отвътре, но е умерено сдържан; Като врящия чай, под капака на сребърен чайник, така че да можете буквално да блестите с ентусиазма си. Като че сте зареден с динамична енергия, която напира във Вас, положително вълнение, което се предава неусетно на околните, но то не се изразява в това колко бързо говорите или колко бързо се движите. То е сдържано вътре във самите Вас и макар да напира да бъде изразено, вие умело го контролирате.

Вашият източник на сила

Сдържания ентусиазъм има един от най-мощните ефекти върху другите хора, много по-голям, отколкото можете да си представите. Както Ралф Уолдо Емерсън казва: „Нищо Велико на този свят не е извършено без ентусиазъм.“

Очаквайте най-доброто

Второто психологическо условие, което Ви е необходимо, за успешно завършване на продажбата, е положителното очакване. Трябва уверено да очаквате, че лицето, на което продавате, ще каже „да“, ако просто му предлагате достатъчно често да закупи това, което продавате. Когато поискате от клиента да купи, трябва уверено да очаквате от него да купи.

Например, можете да зададете очакващия положителен отговор въпрос, „Кой модел желаете, червения или зеления?“ С други думи, не е нужно да питате: „Смятате ли да вземете едно или не?“ Или „това ли имате предвид?“ Вместо това питате за продажба с очакване на положителен отговор и съгласие, и с колкото по-голяма увереност очаквате да продадете, толкова по-вероятно е, че ще продадете. Доверието в продажба идва от знанието, идва от практиката, идва от опита и от вярата Ви, че продуктът може да направи това, което казвате, че продуктът ще направи. Увереността ни показва вярата ни в качеството на това, което продаваме, и е предпоставка уверено да очакваме от клиента да купи от нас.

Страници: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18

mm
Издател на вестник КОЙ СЪМ АЗ. Колекционер и страстен читател на книги за себепознание, самоусъвършенстване, предприемачество, финанси и бизнес. Уебмастър. Специалист по дигитални активи, онлайн маркетинг и реклама, екомерс търговия, продуктова фотография, частни социални мрежи и сайтове с платен достъп до съдържание. Използвайте формата за контакт, за да се свържете с мен.