КАК ДА ЗАПОЧНЕМ ИНТЕРНЕТ ТЪРГОВИЯ ПОЧТИ БЕЗ ПАРИ

Какво има в това ръководство?

Фразата „Дропшипинг“ предизвиква широк спектър от реакции. Някои смятат, че това е чудесен начин да започнете с електронната търговия. Други веднага го пренебрегват или го подценяват, защото са чули за твърде много измами, свързани с Дропшипинг и обещания за баснословни печалби от дигитални информационни продукти, предлагащи се в Интернет. С толкова много слухове и толкова много дезинформация плаваща наоколо, трудно е да се знае на какво да се вярва – ето защо бе създадено това ръководство.

Това е най-подробното и задълбочено ръководството за Дропшипинг, което можете да намерите. Няма измами или агитация за продажби – просто чистата истина, написана от хора, които са използвали Дропшипинг за да създадат големи, успешни екомерс бизнеси. Ние няма да ви казваме това, което мислим, че може да работи, ние ще ви кажем това, което знаем, че ще работи, на базата на опита ни в реалния свят.

Това ръководство ще ви научи на всичко, което трябва да знаете, за да стартирате своя Дропшипинг бизнес от нулата, като избягвате скъпоструващите грешки, които могат да убият новите Дропшипинг екомерс начинания. Ние ще обсъдим всичко, от основите за Дропшипинга, до опериране на Дропшипинг онлайн търговия и справянето с някои от проблемите, които възникват в процеса на работата.

ДА РАЗБЕРЕМ КАКВО Е ДРОПШИПИНГ

Дропшипнгът се използва в онлайн търговията на дребно и представлява метод за изпълнение на поръчките, при който, продуктите, които продава даден търговец, в неговия онлайн магазин, ги няма в наличност. Вместо това, когато Интернет магазинът му продаде даден продукт, той закупува същия продукт от трето лице, което, след като му бъдат преведени парите за покупката на продукта, по цена на едро, го доставя директно до клиента, от името на първия търговец. В резултат на това, първият търговец никога не вижда продукта, нито се занимава с опаковането му и с неговата доставка, а само прибира за себе си разликата от цената на едро и цената на дребно.

Най-голямата разлика между Дропшипинга и стандартния модел на дребно е, че онлайн търговецът може да няма собствен склад и не е задължително да държи в наличност стоките, които продава, в своя онлайн магазин. Вместо това, когато е необходимо, например при направена поръчка от клиент, търговецът закупува продуктите от трета страна – обикновено търговец на едро или производител – които изпълняват поръчката и изпращат продуктите до купувача на дребно от името на търговеца на дребно.

Този уникален модел има редица предимства и недостатъци:

Предимства

ИЗИСКВА СЕ ПО-МАЛКО КАПИТАЛ – Вероятно най-голямото предимство на Дропшипинга е, че с негова помощ е възможно да отворите онлайн магазин, без да се налага да инвестирате (предварително) хиляди долари в стока. Традиционно, търговците на дребно трябва да заделят огромни капитали за покупката на продуктите, които искат да продават, без да е сигурно, че ще могат да ги продадат.

С модела на Дропшипинга, не е нужно да закупувате продукти. Продукт се купува само когато е направена продажбата и клиента вече е платил. Без да са необходими големи първоначални инвестиции в инвентаризация, е възможно да започнете успешен Дропшипинг бизнес с много малко пари.

ЛЕСНО Е ДА ЗАПОЧНЕТЕ – Стартирането на екомерс бизнес е много по-лесно, когато не се налага да се занимавате с предварителната покупка, складирането, опаковането и доставката на физически продукти. С Дропшипинга, не е нужно да се притеснявате за:

  • Управлението или плащането на склад
  • Опаковането и доставките на вашите поръчки
  • Проследяване на инвентаризацията за воденето на счетоводство
  • Връщането на поръчките и входящите пратки
  • Непрекъснатото поръчване на продукти и управлението им на ниво склад за попълването на складовата наличност

НИСКИ РАЗХОДИ – Тъй като не е нужно да се занимавате със закупуването на стока или управлението на склад, вашите режийни разходи са доста ниски. В действителност, много успешни Дропшипинг бизнеси се управляват от домашен офис с лаптоп за по-малко от $ 100 на месец. Докато растете, тези разходи вероятно ще се увеличат, но все още ще са ниски в сравнение с тези на традиционните магазини.

ГЪВКАВО МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ – Дропшипинг бизнеса може да се управлява от почти навсякъде, където имате достъп до интернет връзка. Стига да можете лесно да комуникирате с доставчици и клиенти, можете да стартирате и управлявате бизнеса си от всяка точка на света.

БОГАТ ИЗБОР НА ПРОДУКТИ – Тъй като не е нужно предварително да купувате продуктите, които продавате, във вашия онлайн магазин, можете да предложите широк набор от продукти за вашите потенциални клиенти. Ако доставчиците имат в наличност даден продукт, можете да го публикувате за продажба във вашия екомерс сайт, без допълнителни разходи, освен времето необходимо за описанието на продукта и качването на снимките.

ЛЕСЕН Е ЗА РАЗРАСТВАНЕ – С традициония магазин, ако продавате три пъти повече, обикновено ще трябва да работите три пъти повече. Използвайки Дропшипинг, по-голямата част от работата за обработването на допълнителните поръчки ще бъде поета от доставчиците, което ви позволява да се разширявате с по-малко от болките на растежа на вашия бизнес и с по-малко частична работа. Ръстът на продажбите винаги ще донесе допълнителна работа – особено свързана с обслужването на клиентите – но бизнес, който използва Дропшипинг, се разраства лесно, особено в сравнение с традиционните магазини или онлайн магазините със собствена наличност на склад.

Всички тези предимства правят Дропшипинга много привлекателен модел, както за стартиращи, така и за утвърдени онлайн търговци. За съжаление, Дропшипингът не е само рози и пъстроцветни дъги. Цялото това удобство и гъвкавост си има цена.

Страници: 1 2

mm
Издател на вестник КОЙ СЪМ АЗ. Колекционер и страстен читател на книги за себепознание, самоусъвършенстване, предприемачество, финанси и бизнес. Уебмастър. Специалист по дигитални активи, онлайн маркетинг и реклама, екомерс търговия, продуктова фотография, частни социални мрежи и сайтове с платен достъп до съдържание. Използвайте формата за контакт, за да се свържете с мен.