КАК ДА ЗАПОЧНЕМ ИНТЕРНЕТ ТЪРГОВИЯ ПОЧТИ БЕЗ ПАРИ

ЗАПОЧВАНЕ НА ВАШИЯ БИЗНЕС

Ако внимателно сте прочели всичко до тук и сте отделили време да го обмислите, и да направите проучване, вече имате фундамента от знания за Дропшипинга и може да планирате стартирането на Вашия онлайн бизнес. Преди да започнете, хубаво ще е  да обмислите предприемането на следните бизнес и финансови стъпки, ако сте сериозни за новото Ви начинание. Някои от тях са задължителни от самото начало, докато други са просто една добра идея, но ако се занимаете с тях още в самото начало ще ви спести време и главоболия надолу по пътя.

Поемането на Необходимия Ангажимент

Както при всеки друг бизнес, изграждане на успешен Дропшипинг онлайн магазин изисква поемането на значителен ангажимент и дългосрочна перспектива. Ако сте с надеждата за шест цифрени доходи, още от първите шест седмици работа на непълно работно време, ще бъдете тъжно разочаровани. Ако гледате на вашия бизнес с реалистични очаквания за необходимите инвестиции и неговата рентабилност, особено в началото, ще бъде много по-малко вероятно да се обезсърчите и да се откажете.

При стартиране на Дропшипинг бизнес, ще трябва да инвестирате сериозно като използвате една от следните два вида валути: вашето време или вашите пари.

Инвестиране на време

Стартирането с малък наличен капитал, наричано още Буутстрапинг¹ (Bootstrapping), и инвестирането на вашите собствени усилия, за да изградите своя онлайн бизнес, е нашият препоръчван подход, особено за новите Дропшипинг предприемачи. Предпочитаме този подход, пред инвестирането на голяма сума пари, поради множество причини:

¹Bootstrapping е ситуация, в която предприемача започва бизнес с малко капитал. Смята се, че едно лице буутстрапва, когато се опитва да основе и да изгради една компания с лични финанси или от оперативните приходи на новото дружество.

  • . Ще научите как бизнесът работи отвън и отвътре, което ще бъде от решаващо значение за управлението на нови служители, когато вашия бизнес започне да се увеличава и разраства
  • . Ще познавате интимно вашите клиенти и пазар, което ще Ви позволява да вземате по-добри решения
  • . Ще бъде по-малко вероятно да се харчат големи суми за маловажни проекти, които не са от решаващо значение за успеха на Вашия онлайн бизнес
  • . Ще придобиете няколко нови умения, които ще ви направят по-добър предприемач

 

Реално погледнато, повечето хора не са в състояние да се откажат от работата си, за да прекарат шест месеца в изграждането на новия си онлайн магазин. Може да бъде малко по-голямо предизвикателство, но със сигурност е възможно да започнете с Дропшипинг, дори ако все още работите и сте заети от 9 до 17 часа, ако приемем, че сте си изградили подходящи очаквания по отношение на времето за обслужването на клиентите, както и сте калкулирали необходимото време за задължителното качване и описание на продуктите, във вашия онлайн магазин. След като започнете да растете, можете да преминете на пълно работно време и да се посветите изцяло на бизнеса си, когато паричния поток и рентабилността го позволяват.

Всички фирми и предприемачи са уникални, но е възможно да се генерират от 1000 до 2000 долара месечно паричен поток, в рамките на 12 месеца, работейки приблизително от 10 до 15 часа на седмица, за изграждането на вашия бизнес.

Ако имате възможност да работите по вашия бизнес на пълно работно време, това е най-добрият избор за подобряване на вашия потенциал за печалба и шанс за успех. Фокусирането на всичките Ви усилия върху маркетинга, е особено полезно в първите дни, когато инерцията е от решаващо значение. Въз основа на нашия опит, обикновено ще отнеме най-малко 12 месеца, на пълно работно време, със силен акцент върху маркетинга, за да може един Дропшипинг бизнес да замени средната заплата на пълно работно време, докарваща доход от около 50,000 долара.

Това може да изглежда като много усилия за относително малка печалба, но имайте предвид следните две неща:

  • . След като Вашия Дропшипинг бизнес е създаден и работи, поддържанено му най-вероятно ще отнема значително по-малко време, отколкото нормалната работа от 40 часа седмично. Голяма част от инвестицията се изплаща, по отношение на ефективността и възможността за надграждане, предлагани от модела на Вашия онлайн Дропшипинг магазин.
  • . Когато изграждате бизнес, вие създавате нещо повече от един паричен поток – вие също така изграждате бизнес актив, който може да продадете в бъдеще. Уверете се, че разглеждате създаването на стойностен бизнес, като еднакво важно с това, да генерирате парични потоци, особено когато смятате истинската възвръщаемост от вашия бизнес.

 

Страници: 1 2 3

mm
Издател на вестник КОЙ СЪМ АЗ. Колекционер и страстен читател на книги за себепознание, самоусъвършенстване, предприемачество, финанси и бизнес. Уебмастър. Специалист по дигитални активи, онлайн маркетинг и реклама, екомерс търговия, продуктова фотография, частни социални мрежи и сайтове с платен достъп до съдържание. Използвайте формата за контакт, за да се свържете с мен.