КАК ДА ЗАПОЧНЕМ ИНТЕРНЕТ ТЪРГОВИЯ ПОЧТИ БЕЗ ПАРИ

ИЗМЕРВАНЕ НА ТЪРСЕНЕТО

Без потребителско търсене, няма значение, ако вашата ниша пасва 100% на изискванията, изброени по-горе. Ако никой не иска вашия продукт, ще Ви е трудно да правите пари! Както се казва в едно старо бизнес правило, много по-лесно е да запълните съществуващо търсене, отколкото да се опитате да го създадете.

За щастие, няколко онлайн инструменти ви позволяват да се измери търсенето на даден продукт или пазар. Най-добре познат и популярен е инструментът на Google за ключови думи.

Инструментът на Google за ключови думи

Най-добрият начин да се измери търсенето на даден продукт онлайн е да се види колко много хора го търсят като използват търсачката на Google. За щастие, Google прави това количество търсения публично достояние, чрез своя инструмент за ключови думи. Просто напишете една дума или фраза и инструментът ви казва колко много хора търсят информация за нея всеки месец.

Има цели модули за обучение, посветени на използването на инструмента за ключови думи, и ние не сме в състояние да покрием инструмента изчерпателно тук. Но имайте предвид следните три съвета на ум и ще бъдете в състояние да извлечете максимума от този инструмент:

ВИД СЪВПАДЕНИЕ (MATCH TYPE) – Инструментът ще ви позволи да изберете широко съвпадение на фразата (ключовите думи) или точно съвпадение, когато се отчита обема на търсенето. Освен ако имате добра причина, трябва да използвате опцията за точно съвпадение на ключовите думи във фразата. Това ще ви даде много по-точна картина на реалния обем на търсене по ключова дума. За по-подробно обяснение, вижте тази статия за видовете съвпадения¹.

¹https://www.shopify.com/blog/6416016-understanding-adwords-keyword-matching-to-increase-sales-by-an-ex-googler

Google Тенденции (Google Trends)

Инструмента на Google за ключови думи е чудесен за суровите цифри от търсенето, но за по-подробни статистически данни ще искате да използвате Google Тенденции (Google Trends). Инструментът ви предлага информация, която инструмента за ключови думи просто не предоставя, включително:

ОБЕМЪТ НА ТЪРСЕНЕ ВЪВ ВРЕМЕТО: В идеалния случай, вие ще искате нишата, в която искате да започнете да продавате, да се разраства и Google Тенденции може да ви каже, дали случаят е такъв. За всяка дадена заявка за търсене, можете да видите дали за тази фраза от ключови думи има растеж или спад в обема на търсенето във времето. По-долу е показана диаграма на обема на търсене за термина „смартфон“. Както се очакваше, обема на търсене се е повишил рязко през последните няколко години:

 

НАЙ-ТЪРСЕНИТЕ И ИЗКАЧВАЩИТЕ СЕ ПО ПОПУЛЯРНОСТ ФРАЗИ: Също така ще бъдете в състояние да получите една моментна снимка на най-популярните заявки и тези, които стават най-бързо и все по-популярни. Фокусирайки се върху тези популярни и бързо растящи термини може да бъде полезно при планирането на вашите маркетингови и SEO усилия. Според диаграмите по-долу, заявките за търсене, свързани с AT & T, Verizon и Samsung изглежда да се радват на най-голям растежа на пазара на смартфони – това показват данните, когато анализираме ключовата дума „смартфон“:

 

Страници: 1 2

mm
Издател на вестник КОЙ СЪМ АЗ. Колекционер и страстен читател на книги за себепознание, самоусъвършенстване, предприемачество, финанси и бизнес. Уебмастър. Специалист по дигитални активи, онлайн маркетинг и реклама, екомерс търговия, продуктова фотография, частни социални мрежи и сайтове с платен достъп до съдържание. Използвайте формата за контакт, за да се свържете с мен.