КАК ДА ЗАПОЧНЕМ ИНТЕРНЕТ ТЪРГОВИЯ ПОЧТИ БЕЗ ПАРИ

ИЗБОР НА ПРОДУКТИ ЗА ДРОПШИПИНГ

Най-голямото препятствие, пред което повечето нови Дропшипинг предприемачи са изправени е избор на ниша и продукти, на които да се фокусират. И това е разбираемо – това е вероятно най-голямото решение, което ще направят и има дългосрочни последици за успеха или провала на техния нов бизнес.

Най-честата грешка, на този етап, е изборът на продукт на базата на личен интерес или страст¹. Това е приемлива стратегия, ако се интересувате от този продукт и това е основната ви цел, а не непременно бизнес успех. Но ако вашата цел № 1 е да изградите печеливш Дропшипинг онлайн бизнес, по-добре е да оставите личните си страсти на по-задна позиция, когато правите проучване на пазара, или най-малкото да се уверите, че отговарят на критериите, описани по-долу.

¹https://www.shopify.com/blog/6187532-dont-follow-your-passion-a-smarter-way-to-find-a-product-to-sell

Как да бъдем успешни продавайки онлайн

За да изградите успешен екомерс бизнес, ще трябва да направите едно от следните неща:

Да произвеждате свой собствен продукт – Вие контролирате дистрибуцията и сте единственият източник, от който може да се закупи. Това ограничава конкуренцията и ви позволява да искате висока цена. Ако имате намерение да Дропшипвате продукти, ще трябва да продавате съществуващи продукти, произведени от някой друг, така че това не е опция.

ДА ИМАТЕ ДОСТЪП ДО ЕКСКЛУЗИВНИ ЦЕНИ ИЛИ ДИСТРИБУЦИЯ – Ако можете да уредите ексклузивен договор за внос на продукт – или, ако имате достъп до ексклузивно ценообразуване от производител – можете да продавате на добра печалба онлайн, без да създават свой собствен продукт. Тези договаряния могат да бъдат трудни да се организират, а също така имайте предвид, че стотици други Дропшипинг търговци ще имат достъп до подобни стоки и цени на едро.

ДА ПРОДАВАТЕ НА НАЙ-НИСКАТА ЦЕНА – Ако може да предложите най-ниската цена, най-вероятно ще откраднете бизнес от голяма част от пазара. Единствения проблем? Това е бизнес модел, обречен на неуспех. Ако единственото нещо със стойност, което можете да предложите, е по-ниска цена, ще бъде хванат в капана на ценовата война, която ще премахне почти всичките Ви печалби. Опитвайки се да се конкурирате срещу Amazon и други установени онлайн гиганти на основата на по-ниска цена, обикновено е лоша стратегия.

ДА ДОБАВЯТЕ СТОЙНОСТ ИЗВЪН ЦЕНОВИТЕ УСЛОВИЯ – Предлагайки ценна информация, която допълва вашите продукти е НАЙ-ДОБРИЯТ начин да се отличите и да искате висока цена. Целта на предприемачите е да решават проблемите на хората, и това не е по-различно в света на електронната търговия и Дропшипинга. Предлагането на експертни съвети и насоки в рамките на вашата ниша е най-добрият начин да се изгради печеливш Дропшипинг бизнес.

ДОБАВЯНЕ НА СТОЙНОСТ В ЕЛЕКТРОННАТА ТЪРГОВИЯ – Просто добавете стойност! Много е просто, нали? Е, по-лесно е да се каже, отколкото да се направи. Някои продукти и ниши се поддават на тази стратегия повече от другите. Трябва да се търсят няколко ключови характеристики, които правят добавянето на стойност, чрез образователно съдържание, много по-лесно. По-специално, ще искате да търсите ниши с продукти, които:

ИМАТ МНОГО КОМПОНЕНТИ – От колкото повече компоненти се нуждае един продукт, за да функционира правилно, толкова по-вероятно е клиентите да се обръщат към Интернет за отговори. Коя покупка е по-объркваща: закупуването на нов офис стол или закупуване на система с камера за домашна сигурност, която изисква множество камери, сложно окабеляване и записващо устройство?

От колкото повече компоненти се нуждае един продукт – и колкото по-голямо е разнообразието на тези компоненти – толкова по-голяма възможност има за добавяне на стойност чрез предоставяне на съвети на клиентите, с кои от продуктите са съвместими.

МОГАТ ДА СЕ ПЕРСОНАЛИЗИРАТ/ОБЪРКВАЩИ СА – По същата логика, объркващите и адаптивните продукти са идеални за добавяне на стойност чрез съдържание. Бихте ли могли да знаете как да изберете най-добрата конфигурация за соларен панел за Вашия дом или кой вид алармена система е най-подходяща за къща с двор? Да бъдете в състояние да предложите конкретни насоки за това какви видове продукти са най-подходящи за специфична среда и клиенти е чудесен начин за добавяне на стойност.

Страници: 1 2 3

mm
Издател на вестник КОЙ СЪМ АЗ. Колекционер и страстен читател на книги за себепознание, самоусъвършенстване, предприемачество, финанси и бизнес. Уебмастър. Специалист по дигитални активи, онлайн маркетинг и реклама, екомерс търговия, продуктова фотография, частни социални мрежи и сайтове с платен достъп до съдържание. Използвайте формата за контакт, за да се свържете с мен.