КАК ДА ЗАПОЧНЕМ ИНТЕРНЕТ ТЪРГОВИЯ ПОЧТИ БЕЗ ПАРИ

ПРЕДИ ДА СЕ СВЪРЖЕТЕ С ДОСТАВЧИЦИ

Добре, вече сте открили редица солидни доставчици и сте готови да се придвижите напред – чудесно! Но преди да започнете да се свързвате с фирми, ще трябва да сте сигурни, че сте премислили и организирали всичко както трябва.

ТРЯБВА ДА СТЕ ЛЕГАЛЕН БИЗНЕС – Както споменахме по-рано, легитимните търговци на едро ще изискват доказателство, че вие също сте легален бизнес, преди да Ви позволят да отворите акаунт при тях. Повечето търговци на едро разкриват тяхното ценообразуване само на одобрените клиенти, така че ще трябва да бъдете законно учредена компания, преди да можете да видите цените им на едро.

Изводът? Уверете се, че сте законно учреден бизнес, преди да се свържете доставчици! Ако само искате да зададете няколко въпроса от типа на („Продавате ли, бранд Х?“ „Имате ли марката X?“), Няма да има нужда да предоставяте някаква документация. Но не очаквайте да започнете сериозна онлайн търговия с Дропшипнг, без легалната основа на вашия бизнес. Ще говорим повече за юридическото създаване на вашия бизнес в глава 5.

РАЗБЕРЕТЕ КАК ИЗГЛЕЖДАТЕ ЗА ДРУГИТЕ – Търговците на едро са постоянно бомбардирани от хора с „големи бизнес планове“, които ги обсипват с въпроси, и им отнемат много време, а след това никога не си поръчват нещо. Така че, ако стартирате нов бизнес, нека да сте наясно, че много доставчици няма да променят рутината си работа, за да ви помогнат да започнете.

Повечето ще се радват да си отворите Дропшипинг сметка при тях, ако предлагат такава. Но не питайте за допълнителна отстъпка и не прекарвайте часове в задържането на техните търговски представители по телефона, преди да сте направили и една единствена продажба. Това бързо ще Ви донесе лоша репутация и ще влоши отношенията ви с доставчика.

Ако искате да се направи специално изключение (да речем, опитвате се да убедите доставчика да Дропшипва за Вас, когато обикновено не го прави) трябва да изградите доверие. Бъдете напълно открити за вашите бизнес планове („Ние отваряме този сайт на 20 януари), вместо да използвате неясна реторика („Мисля, може би, да стартирам бизнес в скоро време“). И не забравяйте да съобщите за всички професионални успехи, които сте имали в миналото – особено с продажбите и онлайн маркетинга – това ще ви помогне много да стартирате Вашето ново Интернет начинание.

Трябва да убедите доставчиците, че неудобството за съгласяването със специалната Ви заявка(и) ще се отплати в дългосрочен план, когато станете успешни и започнете да им носите тонове бизнес.

НЕ СЕ СТРАХУВАЙТЕ ОТ ТЕЛЕФОНА – Един от най-големите страхове, които хората имат, когато става дума за доставчици, е просто да вдигнат телефона и да им се обадят. За мнозина това е парализираща перспектива. Можете да изпращате имейли за някои въпроси, но много по-често, ще трябва да вдигнете телефона, за да получите нужната ви информация.

Добрата новина е, че това не е толкова страшно, колкото си мислите. Доставчиците са свикнали да им се обаждат хора, включително и начинаещи предприемачи. Най-вероятно е телефона да Ви вдигне някой, който е приятелски настроен и повече от щастлив да отговори на вашите въпроси. Ето един съвет, който ще Ви помогне, просто напишете вашите въпроси предварително. Удивително е, колко по-лесно е да се обадите, когато имате списък с предварително написани въпроси, които да зададете.

Как да намерите добри Доставчици

Както повечето неща в живота, не всички доставчици са създадени еднакво. В света на Дропшипнга – когато доставчикът е такава важна част от процеса на изпълнение – това е още по-важно, за да сте сигурни, че работите с най-добрите в занаята.

Добрите доставчици са склонни да имат много от следните 6 отличителни характеристики:

ИМАТ ЕКСПЕРТЕН ПЕРСОНАЛ И СА ФОКУСИРАНИ САМО В ЕДНА ИНДУСТРИЯ – Първокласните доставчици имат знаещи търговски представители, които наистина разбират индустрията и познават продуктовите ѝ линии. Да бъдете в състояние да се обадите на представител с въпрос е безценно, особено ако стартирате онлайн магазин в ниша, в която не сте много запознати.

ИМАТ ОТДАДЕНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ ЗА ПОМОЩ И ПОДДРЪЖКА – Качествените Дропшипъри Ви назначават индивидуален търговски представител, със задачата да се грижи за вас и да отговаря на всички въпроси, които имате. Имали сме и търговците на едро, които не са ни назначавали конкретни представители и ние мразехме това. Проблемите отнемат много повече време за разрешаване и обикновено трябваше да се натяква на хората да се погрижат за проблема. Да имате назначен човек от персонала на доставчика, който е отговорен за разрешаване на възникнали въпроси, си е наистина важно.

Страници: 1 2

mm
Издател на вестник КОЙ СЪМ АЗ. Колекционер и страстен читател на книги за себепознание, самоусъвършенстване, предприемачество, финанси и бизнес. Уебмастър. Специалист по дигитални активи, онлайн маркетинг и реклама, екомерс търговия, продуктова фотография, частни социални мрежи и сайтове с платен достъп до съдържание. Използвайте формата за контакт, за да се свържете с мен.