КАК ДА ЗАПОЧНЕМ ИНТЕРНЕТ ТЪРГОВИЯ ПОЧТИ БЕЗ ПАРИ

НАМИРАНЕ И РАБОТА С ДОСТАВЧИЦИ

Преди да започнете да търсите за доставчици, от решаващо значение е да се знае как да се прави разлика между законните доставчици на едро и магазините за търговия на дребно, които се правят на доставчици на едро. Един истински търговец на едро купува директно от производителя и обикновено ще бъде в състояние да ви предложи значително по-добри цени.

Как да усетите фалшивите Дропшипинг Търговци на едро

В зависимост от това къде търсите, най-вероятно ще попаднете на голям брой „фалшиви“ търговци на едро. За съжаление легитимните търговци на едро са традиционно слаби в маркетинга, което е и причината да бъдат по-трудно намирани. От това се възползват не-истински търговци на едро – обикновено просто междинно ниво посредници – които се появяват по-често в Интернет търсенията Ви, така че ще трябва да бъдете по-предпазливи.

Следните тактики ще ви помогнат да различите дали доставчикът на едро е легитимен:

ПРЕЗ ОПРЕДЕЛЕН ПЕРИОД ОТ ВРЕМЕ, ТЕ ВИ ИСКАТ ОБСЛУЖВАЩИ ТАКСИ  – Реалните търговци на едро не могат да налагат на клиентите си месечна такса за привилегията да правите бизнес с тях и да поръчвате от тях. Ако доставчик Ви иска месечна сума за членство или такса за услугата, то най-вероятно не е легитимен.

Важно е да се прави разлика тук между доставчици и онлайн директории с доставчици. Директориите, в които има списъци с доставчици (които ние ще обсъдим след малко) са директории на доставчици на едро, организирани по видове продукти или пазар, и са проверени от собствениците на онлайн директориите, за да се гарантира, че доставчиците са легитимни. Повечето директории ще събират такса – или един път, или през определен период от време – така че не трябва да приемате това като знак, че директорията сама по себе си е нелегитимна.

ТЕ ПРОДАВАТ НА ОБЩЕСТВЕНОСТТА – За да получите истинско ценообразуване на едро ще трябва да кандидатствате за сметка на едро, да докажете, че сте законен бизнес и да бъдете одобрени, преди да направите първата си поръчка при тях. Всеки доставчик на едро, който предлага продукти за широката общественост на „цени на едро“ е просто един търговец, продаващ на завишени цени.

Но има някои легитимни Дропшипинг такси, с които най-вероятно ще се сблъскате:

ТАКСИ НА ПОРЪЧКА – Много Дропшипъри ще начисляват такси за всяка направена поръчка, които могат да варират от  2 до  5 долара или повече, в зависимост от големината и сложността на превозваните стоки. Това е стандарт в индустрията, тъй като разходите за опаковане и доставка на индивидуални поръчки са много по-високи, отколкото доставките на едро, които включват десетки, стотици или хиляди продукти от един вид, често доставяни в големи кашони, палети или контейнери.

МИНИМАЛEН РАЗМЕР НА ПОРЪЧКАТА – Някои търговци на едро ще имат минимален размер на първата Ви поръчка. Те правят това, за да филтрират несериозните търговци, поръчващи само веднъж, които само ще им загубят времето с въпроси и малки единични поръчки, но няма да се превърнат в партньори, с които да правят значим бизнес.

Ако използвате услугата Дропшипинг, това може да доведе до някои усложнения. Например, какво ще правите, ако доставчикът Ви има 500 долара минимална цена за първоначална поръчка, но средният размер за поръчка, във Вашия онлайн магазин, е около 100 долара? Вие не искате предварително да закупите продукти на стойност 500 долара само заради привилегията да си откриете Дропшипинг сметка (акаунт).

В тази ситуация е най-добре да предложите предварително заплащане на сумата от 500 долара като кредит. Това ви позволява да изпълните минималното изискване за покупка на доставчика (което Ви ангажира да купите продукти на стойност най-малко 500 долара), без да Ви се налага да правите голяма единична поръчка, когато нямате никакви съответни поръчки от клиенти.

Намиране на доставчици на едро

Сега, когато знаете как да направите разликата между истинската и фалшивата Дропшипинг услуга, е време да започнете да търсите доставчици на едро! Можете да използвате няколко различни стратегии, от които някои са по-ефективни, отколкото други. Методите по-долу са изброени в реда на тяхната ефикасност, предимства и предпочитания, като любимите ни методи са изброени първо:

Свържете се с производителя

Това е нашият любим начин за лесно намиране на легитимни доставчици на едро. Ако знаете продукта (ите), които искате да продавате, обадете се на производителя и поискайте списък на неговите дистрибутори на едро. След това можете да се свържете с тези търговци на едро, за да разберете дали те предлагат услугата Дропшипинг, и ако това е така, да се информирате за условията и начините за откриване на сметка.

Тъй като повечето търговци на едро предлагат продукти от различни производители, тази стратегия ще ви позволи бързо да се сдобиете с богат избор от продукти, в рамките на нишата, която Ви интересува. След като направите няколко разговора с водещите производители в една ниша, вие бързо ще бъдете в състояние да идентифицирате водещите търговци на едро в този пазар.

Страници: 1 2 3

mm
Издател на вестник КОЙ СЪМ АЗ. Колекционер и страстен читател на книги за себепознание, самоусъвършенстване, предприемачество, финанси и бизнес. Уебмастър. Специалист по дигитални активи, онлайн маркетинг и реклама, екомерс търговия, продуктова фотография, частни социални мрежи и сайтове с платен достъп до съдържание. Използвайте формата за контакт, за да се свържете с мен.