КАК ДА ЗАПОЧНЕМ ИНТЕРНЕТ ТЪРГОВИЯ ПОЧТИ БЕЗ ПАРИ

КЛЮЧОВИТЕ ЕЛЕМЕНТИ НА УСПЕХА

Ние обхванахме куп информация до този момент, обсъждайки всичко, от основите на Дропшипинга, до тънкостите при избора на ниша и управлението на бизнеса Ви. С всичко това споделено до тук, трябва да имате достатъчно добра основа от знания, уверено да започнете проучване и стартирането на собствен екомерс Дропшипинг бизнес.

С толкова много неща, които трябва да се вземат под внимание, е лесно да се претоварите и да изпуснете от поглед това, което е наистина важно. Ето защо ние създадохме този списък от най-важните елементи за успеха. Това са ядрото действия „трябва да се направи“, което ще доведе до успех или, ако не ги направите, до провал на вашето ново начинание. Ако успешно можете да изпълните тези действия, вие ще бъдете в състояние да направите и много други грешни неща, и въпреки това ще имате голям шанс за успех.

  1. 1. Добавяйте стойност

Да имате солиден план за това как можете да добавите стойност за вашите клиенти е най-същественият фактор за успеха. Това е важно за всеки бизнес, но е много по-важно в света на Дропшипинга, където ще се конкурирате с легиони от други, продаващи същите или подобни на Вашите продукти.

С Дропшипинга, е лесно да си мислите, че продавате на клиентите си продукт. Но успешните малки онлайн търговци разбират, че те не продават само продукта, който предлагат – те продават мнения, собствени прозрения, информация и решения. Вие мислите, че сте онлайн търговец, развиващ електронната търговия, но вие сте също така и в бизнеса с информация.

И така, как смятате да добавяте стойност и да помагате за решаването на проблеми за вашите клиенти? Ако не сте сигурни, отделете повече време за повторно четене на глава 4, в която се обсъжда темата в дълбочина. Ако Ви е трудно да отговорите на този въпрос за дадена ниша, може би е по-добре да преразгледате избора си и да се насочите към различен пазар.

Ако не сте в състояние да добавите стойност чрез качествена информация и насоки, единственото нещо, което Ви оставя, е да се конкурирате за цената. Въпреки, че това е успешна стратегия за Walmart, тя няма да ви помогне да изградите успешен дропшипинг бизнес.

  1. 2. Фокусирайте се върху маркетинга и SEO

На второ място след добавянето на стойност, като ключов фактор за успеха, е да можете да докарате трафик към вашия нов сайт. Броблем № 1 за новите търговци в електронната търговия, пред който те са изправени, е недостатъчният трафик към техните уебсайтове. Твърде много търговци обръщат прекалено голямо внимание за изграждането, в продължение на месеци, на перфектния сайт, само за да го пуснат в един свят, който няма никаква представа, че онлайн магазинът съществува.

Маркетингът и трафикът към вашия сайт са от абсолютно съществено значение за успеха на вашия бизнес и е трудно да се поверят на някого другиго, особено ако имате малък бюджет и движите вашия бизнес само с личен капитал. Трябва да вложите цялата си лична инициатива за разработване на собственото Ви SEO, маркетинга, както и да развиете умения в писането на информационни статии, създаването на реклами и копирайтърски текстове.

Това е особено важно през първите 6 до 12 месеца, когато никой не знае кой сте. След като стартирате Вашия сайт, трябва да отделяте поне 75% от времето си за маркетинг, SEO и генериране на трафик, в продължение на поне от 4 до 6 месеца – Точно така, от 4 до 6 месеца! След като изградите една солидна маркетингова основа, можете да намалите малко темпото и да разчитате на създадения моментум от усилената ви промоционална дейност. Но в началото на Вашия бизнес, е невъзможно да прекалите с рекламирането му или да поставите твърде голям акцент върху маркетинга.

Ако все още не сте маркетинг или SEO експерт, следните ресурси и блогове са чудесен начин да започнете:

SEO Ресурси:

SEOmoz http://www.seomoz.org – Една от най-популярните SEO общности онлайн. Техните начинаещи ръководство за SEO http://www.seomoz.org/beginnersguide-to-seo е страхотен ресурс за тези, които започват. Преведено

SeachEngineLand http://searchengineland.com/ – Изключително плодовит SEO блог, с десетки нови публикации всеки ден.

SEOBook http://www.seobook.com/ – Популярен SEO блог и дом на платена частна общност за SEO специалисти.

Distilled http://www.distilled.net – Тази маркетинг и SEO агенция има един от най-добрите блогове и редица курсове за качествено обучение и ръководства http://www.distilled.net/training, много от които са безплатни.

Страници: 1 2 3

mm
Издател на вестник КОЙ СЪМ АЗ. Колекционер и страстен читател на книги за себепознание, самоусъвършенстване, предприемачество, финанси и бизнес. Уебмастър. Специалист по дигитални активи, онлайн маркетинг и реклама, екомерс търговия, продуктова фотография, частни социални мрежи и сайтове с платен достъп до съдържание. Използвайте формата за контакт, за да се свържете с мен.