Стани и се подготви!.. Часът е 6:00 сутринта и ръката ти не може да се протегне до будилника, преди гласовете в главата ти да започнат да ти казват, че е твърде рано, твърде тъмно и твърде студено, за да ставаш от леглото.

Болящите мускули все още се бунтуват, преструвайки се, че не чуват мозъка, заповядващ им да се раздвижат. Армия крещящи гласове единодушно ти разрешават да натиснеш бутона за спиране на алармата и да потънеш отново в света на сънищата.

Но ти не си ги питал за мнението им. Гласът, който си избрал да слушаш, е този на явното пренебрежение. Гласът, който казва, че има причина да настроиш алармата. Затова седни, сложи краката на пода и не поглеждай назад, защото имаме работа за вършене.

ДОБРЕ ДОШЪЛ В МЕСОМЕЛАЧНИЦАТА НА ЖИВОТА!

Защото, какво е всеки ден, ако не серия от конфликти между правилния начин и лесния начин. 10-ки хиляди телевизионни предавания, като течението на река, ти предлагат да се пуснеш по пътя на най-малкото съпротивление. Но работата е там, че ти си тръгнал нагоре и срещу течението.

Когато направиш този избор и решиш да обърнеш гръб на това, което е удобно и безопасно, и това, което някои биха нарекли здрав разум, е добре да знаеш, че това е само Ден Първи.

От този ден нататък става само по-трудно. Затова просто се увери, че това е нещо, което наистина искаш, защото лесният начин винаги ще бъде там, готов да ти подлее вода. Всичко, което трябва да направиш е да се изправиш на крака.

Но ти нямаш намерение да се откажеш. Нали?

С всяка стъпка идва решението да предприемеш и друга. Сега вървиш по собствения си път, но това не е времето да се спреш, замисляйки се колко далече си стигнал. Ти си в непрестанна битка с противник, който не можеш да видиш, но който усещаш да върви подир петите ти. Нали? Почувствай го.. дишащ във вратът ти.

Знаеш ли кой е това?

ТОВА СИ ТИ! Твоите съмнения, твоите страхове, твоята несигурност, всички наредени като взвод за разстрел, готови да ти отнемат живота и да освободят душата ти да полети към небето… Но нека сърцето ти не губи кураж и да не си се отчайва. Макар и да не могат лесно да бъдат победени, те далеч не са непобедими. Не забравяй, че това е МЕСОМЕЛАЧКАТА НА ЖИВОТА, гладиаторската битка между теб и твоят ум, твоето тяло и дявола на твоето рамо, който ти нашепва, че това е просто игра, че това е просто губене на време. И че твоите противници са по-силни от теб.

Заглуши гласа на несигурността със звука на собствения си пулс! Изгори напълно неувереността като запалиш огнената светлина в сърцето ти!

Помни за какво се бориш и не забравяй, че инерцията е жестока любовница. Тя е грешницата, която, както малкото камъче, може да обърне колата. Тя е вечно търсещата за слабото място в твоята броня, онова малко нещо, за което ти си забравил да се подготвиш. И тъй като дявола се крие в подробностите, остава въпросът: „Направил ли си всичко за да се подготвиш?“ Сигурен ли си?

И когато този отговор е ДА, когато си направил всичко, което можеш, за да се подготвиш за битката, тогава е време да излезеш и да се изправиш смело срещу твоя враг. Врагът отвътре. Сега само, трябва да приемеш тази битка на открито. На враждебна територия. Ти си лъв в Саваната на лъвовете, всички преследващи неуловимата плячка в отчаян глад, който казва: „Победата е единственото нещо, което може да те запази жив.“

Затова вярвай в този глас, който казва, че: „Ти МОЖЕШ да тичаш по-бързо, че ти МОЖЕШ да хвърляш по-силно, че за ТЕБ законите на физиката са само предложения.

Късметът е последното предсмъртно желание за онези, които искат да вярват, че победата може да се случи случайно. Потта, от друга страна, е за тези, които знаят, че това е избор. Затова вземи решение сега, защото съдбата не чака никого.

И когато дойде времето и хиляди различни гласове се опитват да ти кажат, че не си готов за това, вместо тях, слушай онзи самотен глас, идващ от душата, който казва, че Ти Си готов! Ти Си подготвен!

Всичко зависи от ТЕБ сега!

Затова Стани и се Подготви!

Превод: Нед Донев

mm
Издател на вестник КОЙ СЪМ АЗ. Колекционер и страстен читател на книги за себепознание, самоусъвършенстване, предприемачество, финанси и бизнес. Уебмастър. Специалист по дигитални активи, онлайн маркетинг и реклама, екомерс търговия, продуктова фотография, частни социални мрежи и сайтове с платен достъп до съдържание. Използвайте формата за контакт, за да се свържете с мен.