Само стремежът към съвършенство в това, което правите, води до успех. Стремежът към успех и плановете за него, водят единствено до провал.

Човекът, работещ единствено воден от стремеж към успех, ще бъде много повърхностен. Мнението му за него и това, с което се занимава и прави, ще зависят от мнението на другите. Неговият успех ще се определя от критериите на другите, ще зависи от другите и ще се дължи на другите. Докато съвършенството в работата, ще бъде подкрепяно от самия него, ще зависи от самия него и ще се дължи на самия него.

Съвършенството се основава на почтеността, реалността и на настоящия момент. Успехът се основава на чуждото мнение.

Човек, който през цялото време крои планове и развива стратегии, работи за успеха. Човек, който се самоусъвършенства и развива интензивно, живее щастлив и вълнуващ живот.

Въодушевлението проявява всичко, прекъсвайки наслагваните с времето негативни мисли и модели в живота.

Съвършенство е всичко това, което сте до този момент и израстването ви до следващото ниво. Успех е всичко това, което е свързано с другите и колко добре вървят нещата с тях.

С идеята за успех, винаги ще сте колебливи и нерешителни, заблуждаващи себе си. С идеята за въодушевлението и вдъхновението, ще бъдете здраво стъпили на краката си, заземени.

Правете всичко в името на съвършенството, не мислете и не се притеснявайте за проявяващия се външно успех. Важното е вътрешното самоусъвършенстване. Само за него мислете.

Стремежът към съвършенство ви носи постоянно въодушевление и предизвиква в душата ви радостно вълнение, все повече и повече. Идеята за успех ви кара да се чувствате отпаднали и уморени, дори и ако го постигнете. Ако не успеете да го постигнете, вие сте разочаровани. Ако го постигнете, все ви се струва, че сте уморени и изпадате в състояние на непрекъснато отегчение.

Винаги работете стремейки се към съвършенството. И по този начин, така нареченият външен успех, независимо дали се случва или не, нито ще ви разочарова, нито ще ви уморява или отегчава. Но стремейки се към съвършенство, ще бъдете постоянно и силно развълнувани и ще продължавате интензивно да усещате радостното вълнение от непрекъснато прииждащото на вълни въодушевление, въодушевление, въодушевление.

Нитянанда Парамашивам

Превод: Нед Донев

mm
Издател на вестник КОЙ СЪМ АЗ. Колекционер и страстен читател на книги за себепознание, самоусъвършенстване, предприемачество, финанси и бизнес. Уебмастър. Специалист по дигитални активи, онлайн маркетинг и реклама, екомерс търговия, продуктова фотография, частни социални мрежи и сайтове с платен достъп до съдържание. Използвайте формата за контакт, за да се свържете с мен.