Успехът е специфичен начин на мислене. Успехът идва със знанието за този специфичен начин на мислене и може да стане наш навик завинаги. Успехът идва при този, който иска и вярва, че може да го постигне, и превръща желанието си в действие. Хората постигнали го, споделят с готовност своите истории – как са посветили години на работата си, на своите страсти и мечти, преди да се поздравят окончателно с успех. Общото при всички тях е, че те обичат работата си. Когато правим това, което обичаме, разгръщайки целият потенциал в себе си, ние в преследване на собственото си благополучие предлагаме на света най-доброто, на което сме способни.

– Ако можех, щях да напиша огромна енциклопедия за думите „късмет“ и „съвпадение“. С думи като тези е написан Световният език.

Алхимикът – Паулу Коелю

 

Успехът е съзнателно прилагане на определени принципи, а късмета винаги идва в момент, когато продължителната подготовка срещне удобната възможност. Възрастта, образованието, парите, произходът и преживяванията в детството не влияят върху тези принципи. Детството на най-богатите в света самоиздигнали се хора, често е било обикновено и нерядко бедно, и нещастно. В училище много от тях са били смятани за глупави. И все пак, всички те в даден момент от живота си са взели съдбата си в свои ръце. Получили просветление от сън или от книга, от думите или съдбата на някого, те тръгвали по пътя на своя успех.

– Вие трябва да обърнете по-голямо внимание на керваните – каза момчето на англичанина, след като камиларят се отдалечи. – Те доста често се отклоняват от пътя си, но винаги вървят към крайната цел.

– А ти трябва да четеш повече книги за света – отговори англичанинът. – Книгите са като керваните.

Алхимикът – Паулу Коелю

 

Знайте, че можете да започнете от нищо – както толкова много други преди вас – и да постигнете най-възвишените си цели. Просто трябва да вярвате, че това е възможно, и да сте твърдо решени да изградите живота, който желаете.

Всички преуспели хора са били претърпявали неуспехи, не един или два. Томас Едисон направил десет хиляди опита, преди да изобрети електрическата крушка. Провалът винаги заобикаля този, който не се отказва от мечтите си.

За успеха и богатството, доколкото щастието не може да бъде преследвано, парите винаги са следствие…и то като страничен ефект, постигнат без предварително намерение, от личното посвещаване на някого в нещо, което е по-голямо от самият него.

Едно предупреждение преди да продължим на татък: Доста често ще срещате съвети за развиване на предприемаческа дейност и започване на собствен бизнес. Това не значи да захвърлите всичко, което правите в момента. Не всеки е роден за предприемач. Трябва да притежавате определен тип индивидуалност и да изпитвате непреодолима нужда от това да си бъдете сам шеф на себе си. Ако изпитвате такова чувство, то вероятно вие притежавате основните качества за започване на свой бизнес.

Някой от нещата, които ще прочетете в тази статия, може и да са ви известни. Това просто е още едно доказателство за валидността на големите истини, превърнали се в принципи на успеха. Тези принципи е хубаво да бъдат повтаряни многократно и ежедневно, отново и отново, докато ги разберем съзнателно и – което е по-важно – докато нашето подсъзнание ги обработи и ги приеме за истина. Тогава в живота ни ще се случат големи промени. А до тогава трябва да помним, че в най-силните ни желания и в най-смелите ни мечти е ключът към успеха. Нашето подсъзнание изпълнява всичко, което му наложат собствените ни убеждения – а тези убеждения могат да бъдат контролирани или променяни от самите нас!

Страници: 1 2 3 4 5

mm
Издател на вестник КОЙ СЪМ АЗ. Колекционер и страстен читател на книги за себепознание, самоусъвършенстване, предприемачество, финанси и бизнес. Уебмастър. Специалист по дигитални активи, онлайн маркетинг и реклама, екомерс търговия, продуктова фотография, частни социални мрежи и сайтове с платен достъп до съдържание. Използвайте формата за контакт, за да се свържете с мен.

ПРЕДИШНА ПУБЛИКАЦИЯ

КАКВОТО ЧОВЕК МИСЛИ

СЛЕДВАЩА ПУБЛИКАЦИЯ

ОТГОВОРИ ОТ СЪНИЩАТА

Напишете коментар

  • (не се публикува)