Запитвали ли сте се някога какво помага на суперзвездите във всички области да постигат много по-големи успехи от всички останали?

Много хора са търсели тайната на успеха. Някои дори са успявали да се доберат близо до нея и са я наблюдавали, но без да могат дори с пръст да я докоснат.

Но какво точно е това, което дава особените способности на преуспяващите хора? Ето и отговора.

Когато мислят, супер звездите използват както лявото си логическо мозъчно полукълбо, така и своето творческо, инициативно дясно мозъчно полукълбо. Означава ли това, че те постигат два пъти повече, отколкото хората, използващи само едната си мозъчна половина? В действителност те постигат много повече.

Представете си хора, които използват само единият от двата си крака, защото мислят, че само така могат да ходят. Помислете с какви трудности се справят, когато излизат от колата, изкачват стълби или влизат в офиса. Сравнете ги с човек, който използва и двата си крака – той притежава далеч по-голяма ловкост и бързина. В сравнение с еднокраките, хората на два крака могат да извършват чудеса.

Когато се научите да използвате всичките си умствени възможности, ще започнете да вършите неща, които преди, когато сте мислили само с лявото си мозъчно полукълбо, сте наричали чудеса.

В миналото вероятно сте си правили списък с поставените цели и дори сте си представяли тяхното изпълнение с постигането на успех. Появявали са се някои малки препятствия и вие сте се справяли с тях. Следващата спирка: успехът! И какво става тогава? Вероятно сте се натъквали на неизбежното плато, където стремглавото ви изкачване спира, и така до момента, в който се появяват по-големи препятствия, които не можете да преодолеете. Защо?

Едно голямо откритие дава отговор на този въпрос:

– Основната разлика между обикновените хора и успяващите се състои в това, че суперзвездите извършват мисловния процес на алфа-нивото на мозъчните вълни, така че да използват в него и двете си мозъчни полукълба.

Какво представлява алфа?

Алфа е нивото, на което честотата на мозъчните вълни се забавя почти наполовина от нормалното за будно състояние. Докато сме активно будни, мозъкът ни извършва между четиринадесет и двадесет и една енергийни пулсации в секунда. Това е бета ниво. То е активното ниво. Когато заспиваме, тези мозъчни пулсации се забавят.

Алфа – нивото е идеално за мисловната дейност. Но нормално човек заспива, когато мозъкът му навлезе в алфа-ниво. Сега вие можете да се научите да използвате тази особена способност и съзнателно да функционирате в алфа ниво, чрез което ще получите достъп до безкрайната мощ на своята мисъл. Можете също да се научите да мислите с двете половини на мозъка си едновременно. Можете да развиете същите, дори и по-големи творчески и интуитивни способности от тези на супер звездите. Сега нещата, които си представяте и виждате във въображението си, ще се материализират в живота ви.

Страници: 1 2 3 4 5

mm
Издател на вестник КОЙ СЪМ АЗ. Колекционер и страстен читател на книги за себепознание, самоусъвършенстване, предприемачество, финанси и бизнес. Уебмастър. Специалист по дигитални активи, онлайн маркетинг и реклама, екомерс търговия, продуктова фотография, частни социални мрежи и сайтове с платен достъп до съдържание. Използвайте формата за контакт, за да се свържете с мен.

Напишете коментар

  • (не се публикува)