ИЗТЕГЛИ КНИГАТА НАУКАТА ЗА РЕКЛАМАТА В PDF ФОРМАТ

НАУКАТА ЗА РЕКЛАМАТА

Увод

Често ме питат: „Какво да направя, за да се науча да пиша ефективни реклами и писма за продажба по пощата? Откъде да започна, за да разбера тайната как да създавам текстове и медийни послания, които продават?“

Моят отговор е винаги един и същ: “Започни с четенето на книгата Науката за Рекламата, от Клод Хопкинс.”

И след това, почти винаги, ми задават въпроса: „А кой е Клод Хопкинс?“

И веднага им отговарям: “Той е бащата на съвременната реклама.“

Почти всичко, което знаем за това, кое прави рекламата успешна, го дължим на Клод Хопкинс. Ние сме научили много малко нови неща за основните закони на рекламата и директния маркетинг след него.

Дейвид Огилви, основателят и създателят на най-известната в света рекламна агенция Огилви енд Матер (Ogilvy and Mather), е ученик на великият Хопкинс.

За книгата Науката за Рекламата Огилви казва:

„На никого не трябва да се позволява да има нещо общо с рекламата, докато не прочете тази книга седем пъти. Тя промени хода на живота ми.“

 

Затова послушай съвета на Огилви и гледай да го следваш! Прочети Науката за Рекламата най-малко седем пъти. Колкото повече я четеш, толкова по-добре ще я разбереш. Аз имам свое правило, което следвам, и чета книгата преди всяко бизнес начинание.

В тази велика класика ще разбереш, че Хопкинс е измислил директния маркетинг с рекламни писма за поръчки по пощата, тестването на пазара, проследяващите кодове в рекламата, едновременното тестване на различни рекламни послания в една и съща медия, и съвременното научно проучване на пазара. А също така ще прозреш, че по-голямата част от днешните специалисти за директни продажби и рекламодатели са забравили (или никога не са знаели) повечето от това, което този велик гений е открил и ни е завещал.

Всички от гигантите на рекламата днес, все още изучават и прилагат знанието от трудът на Хопкинс.

През 1923 година той спечелил 100 000 долара от реклами, което в 2015 година, измерено в покупателна сила за закупуване на злато, се равнява на 6 250 000 долара.

Това показва колко ценен е бил Хопкинс за компаниите, за които измислял реклами.

Клод Хопкинс печелил тези пари, защото неговите реклами предизвиквали огромни продажби – а в някои случаи били отговорни за изграждането на редица големи корпорации, които са все още известни имена и до днес, като Палмолив например.

Знанието в книгата е толкова ценно, че мнозина, като Бен Суарес и Джим Строус, прилагащи наученото в бизнеса за поръчки по пощата, са спечелили по няколко стотин милиона долара, а Дейвид Огилви, използвайки написаното в собствената си рекламна агенция, е милиардер.

Сега и ти, читателю, имаш възможност, да се възползваш от безценното знание в книгата Науката за Рекламата и да пожънеш успехите, за които мечтаеш.

Нед Донев

Купи абонамент и изтегли безплатно електронната версия на книгата! След като плащането бъде потвърдено, ще получиш възможност да изтеглиш книгата чрез линк, който ще може да видиш най-отдолу на тази страница, когато си влезнал в профила си.

 

Това съдържание е заключено.

Купете абонамент за 1 година от 99.99 EUR за да го отключите.