Предприемача е човек, който преследва дадена бизнес възможност независимо от факта, че към момента може да няма достатъчно ресурси.

„Най-важното нещо, което трябва да се разбере обаче, е, че ако вярвате, че нещо трябва да бъде направено, няма никакво значение, че нямате необходимите ресурси – пари, време или хора. Всички те могат да бъдат набавени. Самото предприемачество е именно да правиш това, в което вярваш, дори когато нямаш контрол върху необходимите ресурси.“

Професор по предприемачество от Пол Кюин-Хайт

 

Често сме чували да се казва, че бизнеса е война – образно казано. И ако приемем този израз за начална точка на пътешествието към мисленето на успешният предприемач, то логично е да се каже и подходящо най-вече, че предприемачът е войн, който се сражава на бойното поле на бизнеса, въоръжен с ум, находчивост, прозорливост, воля, безстрашие, проницателност и всички онези качества присъщи на един велик пълководец в битка, с поглед към голямата цел – победата във войната.

В „Бизнес отвъд ограниченията“ Ричард Брансън казва:

„Предприемачите имат енергията да поставят началото на нови начинания и гледат на света по различен начин от останалите хора. Създават възможности, които другите невинаги забелязват, и имат смелостта да се заемат с осъществяването им.“

Склонността към новаторство, жаждата да се открие неоткритото, доброто разположение на духа и радостното туптене на сърцето при започване на вълнуващо начинание, са истинските характеристики, отличаващи предприемача от другите. Предизвикателството в трудностите и намирането на решенията за тях, както и решимостта да се преодолеят всички препятствия по пътя към целта са горивото, което дава силата и енергията на предприемача. За него те са жизнено необходими, с тях се чувства дишащ, жив, благодарен на Бога за вълнуващото приключение наречено живот.

„Щях ли да бъда щастлив, ако не бях открил занимания, които да ме погълнат, очароват и изпълнят живота ми?“

Ричард Брансън – Бизнес отвъд ограниченията

 

За истинският предприемач, мечтите и успехът са пътуване, а не дестинация, в което вървейки по пътя, крайният резултат е израстване.

Ето какво казва Нед Дон:

“За мечтата тръгнал по пътеки незнайни,
неочаквано ще откриваш за себе си тайни.
Човешките слабости ще опознаеш,
Пред Бога в себе си да се покаеш.
Величието Боже ще прозреш,
с гордост Човек да се наречеш.“

Страници: 1 2 3 4 5 6

mm
Издател на вестник КОЙ СЪМ АЗ. Колекционер и страстен читател на книги за себепознание, самоусъвършенстване, предприемачество, финанси и бизнес. Уебмастър. Специалист по дигитални активи, онлайн маркетинг и реклама, екомерс търговия, продуктова фотография, частни социални мрежи и сайтове с платен достъп до съдържание. Използвайте формата за контакт, за да се свържете с мен.

Напишете коментар

  • (не се публикува)