Има само три начина да се стане богат: чрез брак, чрез наследство и като печелите повече отколкото харчите и инвестирате останалото в неща, чиято стойност според вас ще расте с времето.

Тъй като първите два начина са въпрос преди всичко на доброто стечение на обстоятелства, следва логичния въпрос: „В какво да инвестирате, ако изберете третия начин“? Богатите са станали богати от следните неща: Недвижими имоти, притежаване на собствен бизнес, акции и спестовни влогове (благодарение на капитализираната лихва).

Инвестиции в недвижими имоти!

„Недвижимите имоти с в основата на почти всеки бизнес и със сигурност са в основата на почти всяко голямо богатство. За да натрупаш свое собствено богатство и да станеш по-ловък и находчив бизнесмен, трябва да разбираш от недвижими имоти.“

Доналд Тръмп

 

На първо място е това, което се нарича „ефект на натрупване“. Когато някой започне да придобива приходоносни недвижими имоти (жилища, търговски и индустриални площи и др.), доходите от тези имоти се използват за закупуването на нова недвижима собственост, също носеща допълнителни доходи, така че когато човек прехвърли петдесетте, се оказва, че вече притежава половината град. Такъв човек по възможност избягва заеми и дългове, обикновено напредва бавно, мъчително и методично, но пък почти не се сблъсква с рискове.

Втората група хора, придобили богатствата си от недвижими имоти, по някаква причина са придобили недвижима собственост, след което се е случило нещо съвършено неочаквано и рязко се е вдигнала цената. Тези хора не са правили подобни планове, а са забогатели съвсем случайно.

Третата група хора, обогатили се от недвижими имоти, са онези, които са закупили такъв имот и после със собствени усилия са направили така, че цената му да нарасне. Такива хора гледат да променят категоризацията на притежаваната от тях земя, за да я включат в застроителните планове и да строят жилища и магазини. Обикновено те оперират с чужди пари. Ако всичко се нареди добре, забогатяването им е бързо, но ако нещата не потръгнат, разоряването им е също толкова бързо.

За успеха в сферата на недвижимите имоти преобладаваща роля играят два фактора: инфлация и местоположение. Тоест пари от недвижими имоти се правят много по-лесно, когато инфлацията е висока, отколкото в периоди на ниска инфлация, макар че и тогава може да се успее, стига да се борави с правилна оценка за местоположението на имота.

Инвестиции в собствен бизнес!

Втората по големина група богати личности са забогатели благодарение на собствената си предприемчивост, идеи и вяра във възможностите. Всяко едно от тези качества е заложено дълбоко във вас, остава само да ги откриете и да се възползвате от тях.

Ако искате да разберете повече за забогатяването от собствен бизнес, прочетете:

ПРЕКИЯТ ПЪТ КЪМ ИСТИНСКОТО БОГАТСТВО

Страници: 1 2 3

mm
Издател на вестник КОЙ СЪМ АЗ. Колекционер и страстен читател на книги за себепознание, самоусъвършенстване, предприемачество, финанси и бизнес. Уебмастър. Специалист по дигитални активи, онлайн маркетинг и реклама, екомерс търговия, продуктова фотография, частни социални мрежи и сайтове с платен достъп до съдържание. Използвайте формата за контакт, за да се свържете с мен.

ПРЕДИШНА ПУБЛИКАЦИЯ

ОТГОВОРИ ОТ СЪНИЩАТА

Напишете коментар

  • (не се публикува)